Merhum Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş Hoca Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde Anıldı Türk Dünyası’nın Aksakal'ı Merhum Hocaların Hocası Prof Dr. Nevzat Yalçıntaş vefatının sene-i devriyesinde, Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde olan Takkeci İbrahim Ağa Cami'nde Kur’an tilavetleri ve mevlid-i şerifler ile yâd edildi
Türk Dünyası Temsilcileri Kültür A.Ş. İftarında Bir Araya Geldiler Türk Dünyası temsilcileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. tarafından geleneksel hâle getirilen Türk Dünyası İftar Buluşmaları programında bir araya geldi.
Kırgız Cumhuriyeti Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov, Kırgızistan Türkiye Büyükelçisi İbrahim Junusov Kırgız milletvekilleri Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni ziyaret etti.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev“in ülkesinin geleceğine dair kaleme aldığı ve yeni bir vizyon belgesi olarak nitelenen ’Geleceğe Doğru Yol ve Manevi Yenilenme, Kazakistan“ın Milli Kodu’ makalesi akademisyenlerce masaya yatırıldı.
Dünya Çocukları, Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni Ziyaret Etti
Gine Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mime Bah Diallo Rabiatou Şerah ve Maarif Vakfı Gine Temsilciliği Başkanı Assimiou T. Tchedre, Türk Dünyası Kültür Mahallesi ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret etti.