Köken olarak Türk destanlarının coşkulu bir performansla anlatımına dayanan âşıklık geleneği, Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde yaşatılıyor.
Tacikistan Başkonsolosu Mizrobiddin Safarov, Tacik vatandaşlarla Topkapı Türk Dünyası Kültür Evleri'nde bir araya geldi.
İBB Kültür A.Ş. Topkapı Türk Dünyası Kültür Evleri’nde kardeş ülke başkonsoloslarının katıldığı bir tanışma toplantısı düzenledi. İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın ev sahipliğinde gerçekleşen akşam yemeğine; Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Mesim Haciyev, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Murat Geldi Seyit Mamatov, Tataristan Türkiye Temsilcisi Airat Gataullin, Türk Keneşi Temsilcisi Reshad Kasımov ve Kazakistan İstanbul Konsolosu Serjan Sarsanbayev de katıldı.
Manas Destanı’nın Türkçe Basımının Tanıtım Töreni Gerçekleşti Dünyanın en büyük destanları arasında gösterilen Manas Destanı Türkçe olarak basıldı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Manas Destanı’nın Türkçe basımının tanıtım törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov, Kültür AŞ Genel Müdürü Rıdvan Duran, Kırgızistan Devlet Sanatçıları, Kırgızistan’dan ve Türkiye’deki Kırgızistanlı akademik personel ile birlikte çok sayıda Türk ve Kırgızistanlı vatandaş katıldı.
Manas Heykeli’nin Açılışı Sütlüce’de Gerçekleşti Türkiye ile Kırgızistan arasındaki dostluğu daha da pekiştirecek olan Manas Heykeli, Sütlüce sahilinde düzenlenen görkemli törenle açıldı.
Merhum Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş Hoca Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde Anıldı Türk Dünyası’nın Aksakal'ı Merhum Hocaların Hocası Prof Dr. Nevzat Yalçıntaş vefatının sene-i devriyesinde, Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde olan Takkeci İbrahim Ağa Cami'nde Kur’an tilavetleri ve mevlid-i şerifler ile yâd edildi