“Sen de Azerbaycan’ı gör” başlıklı fotoğraf sergisi Kültür A.Ş.’de açıldı

Azerbaycan Turizm Temsilciliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan “Sen de Azerbaycan’ı gör” başlıklı karma fotoğraf sergisi, Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde ziyarete açıldı.

Çakmak: Türkiye’deki herkesi Azerbaycan’a bekliyoruz

Serginin açılışında konuşan Azerbaycan Turizm Temsilciliği Direktörü Nurlan Çakmak, temsilciliğin açılışından itibaren Azerbaycan’ı Türkiye’de her yönüyle tanıtmak için çalışmalara başladıklarını, bu fotoğraf sergisinin de bu çalışmalardan birisi olduğunu söyledi. Çakmak, sergide yer alan fotoğraflarla Azerbaycan’ın mimarîsini, tarihî âbidelerini, müzelerini, yöresel kıyafetlerini, gece ve gündüz manzaralarını ve görülmesi gereken belli başlı alan ve mekânlarını tanıtmak istediklerini kaydetti. Çakmak, Türkiye’deki herkesi, Azerbaycan’ı gezmeye davet etti.

Kütük: Azerbaycan turizmine katkıda bulunabilirsek kendimizi bahtiyar hissedeceğiz

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük de, açılış konuşmasında, bütün Türk Cumhuriyetlerinin Türkiye için kardeş ülkeler olduğunu belirterek, “Buraları bir bakıma Türkiye gibi tanımak, Türkiye gibi bilmek, Türkiye gibi öğrenmek ve oralarla hemhâl olmakla hepimiz yükümlüyüz” dedi.

Azerbaycan Türkiye Temsilciliği tarafından hazırlanan fotoğrafların daha önce Yenikapı Metro İstasyonu’nda sergilendiğini hatırlatan Kütük, sergiye Kültür A.Ş. Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde ev sahipliği etmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kütük, Azerbaycan turizmine katkıda bulunmaları hâlinde kendilerini bahtiyar hissedeceklerini söyledi.

Karakoyunlu: Azerbaycan, hem turistik hem de manevî güzelliklerle dolu

Türkiye Azerbaycan Derneği Kurucu Başkanı Sefer Karakoyunlu da, Azerbaycan Turizm Temsilciliği’nin, Azerbaycan’ın tanıtımı konusunda büyük bir boşluğu doldurduğunu belirterek, bundan gurur ve onur duyduklarını söyledi.

Azerbaycan’ın yıllarca esaret altında kalmış olmasına rağmen şehitliklerinin muhafaza edildiğini belirten Karakoyunlu, “O şehitlerimiz, Türklük millî gurur ve şuurunu yaşatmak adına Azerbaycan’ı 1918’de işgalden kurtardı” dedi.

Azerbaycan’ın turistik zenginliği hakkında da bilgi veren Karakoyunlu, Azerbaycan’ın gezmekle bitirilemeyecek kadar çok güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Karakoyunlu, Azerbaycan’da bu tabiî ve tarihî güzelliklerin yanı sıra insan sevgisi, hoşgörü, sadakat ve Türk dünyasına sevgi gibi manevî güzellikler olduğunu ifade etti. Karakoyunlu, Türkiye’deki herkesi Azerbaycan’ı görmeye davet etti.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi ziyarete açıldı.

Azerbaycan Turizm Temsilciliği Direktörü Nurlan Çakmak, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük’e ve sergiyi gezen protokol mensuplarına fotoğraflardaki alanlar, mekânlar, tarihî eserler ve âbideler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra protokol mensupları ve davetliler, Kültür Mahallesi’nde yer alan Kazak çadırında sohbet ettiler.