KKTC Bakanlarından Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ne Ziyaret

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde bulunan KKTC Kültür evini ziyaret etti.

KKTC Bakanlarından Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ne Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde bulunan KKTC Kültür evini ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük tarafından karşılanan heyet, Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni gezerek “Kültür Mahallesi” projesi hakkında bilgi aldı.

Bakan Berova, Kültür Mahallesi’nde bulunan KKTC Kültür Evi’ninin içerisinde bulunan sergiyi yenileyerek ziyarete açacaklarını belirtti. Bakan Berova, “Bu güzel çalışmalarından dolayı başta İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş olmak üzere Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sayın Nevzat Kütük’e teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret programı sonunda konuk KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük’e çiçek tablosu hediye etti.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük de konuk bakanlara, Kültür A.Ş. Prestij yayınlarından “Dünya Mirası İstanbul” adlı kitabı hediye etti.

Bakan ve beraberindeki heyet, ziyaret programının sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türk Dünyası Kültür Mahallesi

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından tesis edilen Türk Dünyası Kültür Mahallesi, Türk Cumhuriyetlerinin kültürüne dair folklorik unsurların sergilendiği 8 müze evden oluşuyor. Türk Cumhuriyetlerinin yemeklerinin sunulduğu bir de restoranın bulunduğu alanda, Azerbaycan, Başkortostan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Tataristan ve Türkmenistan’ın İstanbul konsoloslukları ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Alanda, Kırgızistan Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından 2013 yılında Kültür A.Ş.’ye hediye edilen Kırgız keçe çadırı ile Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen Kazak keçe çadırı da sergileniyor. Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde ayrıca, hediyelik eşya satış noktası “Turkuvaz Hediyelik Eşya”, Orhun Abideleri’nin maketleri, Azerbaycan Kültür Bakanlığı tarafından 2013 yılında Kültür A.Ş.’ ye hediye edilen Kız Kalesi maketi, Hoca Ahmed Yesevî Otağı ve türbesinin maketi bulunuyor.