Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Biro, Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde

Macar Turan Vakfı Başkanı Antropolog Andras Biro, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük’ü makamında ziyaret etti.

Macar Turan Vakfı Başkanı Antropolog Andras Biro , İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük’ü makamında ziyaret etti.

Andras Biro, Kültür A.Ş. yerleşkesindeki Türk Dünyası Kültür Mahallesi Etnografik Müze Evleri gezip, Müze Müdürü Salih Doğan’dan bilgi aldı.

Andras Biro’nun ziyaretinde kendisine Hun-Türk Kurultayı Türkiye Temsilcisi Ahmet Açıkgöz eşlik etti.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Andras Biro’yu Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün girişinde karşıladı.

Biro’yu makamında ağırlayan Genel Müdür Nevzat Kütük, şöyle konuştu:

Kütük: Çalışmalarınızı takip ediyor ve büyük memnuniyet duyuyoruz

“Sizi tanıyoruz ve Türk Dünyası adına yaptığınız görkemli kurultaylardan haberdarız. Macar Hun Türkleri adına ortak tarihî ve kültürel değerlerimize sahip çıkıyor olmanız bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Türk halklarının tarihine dair araştırmalarınızı, ortaya koyduğunuz tezleri ve bilimsel analizleri ilgiyle izliyorum. Sizi burada misafir etmekten mutluluk duyuyorum hoş geldiniz safalar getirdiniz” dedi.

Biro: Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nin methini kardeş ülkelerden duyuyoruz

Andras Biro ise, Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni ve faaliyetlerini uzun zamandır takip ettiğini belirterek, ziyaret etmek için ancak fırsat bulabildiğini söyledi. Biro, Türk Dünyası adına yapılan bu müze evlerin gerçekten amacına ulaştığını ve burada yapılan çalışmaları kurultaya katılan kardeş ülke temsilcilerinin birçoğundan duyduğunu dile getirdi. Biro, “Bu vesile ile Kazakistan’a giderken burayı ziyaret etmek istedim. İBB Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere sizlere Macar Türkleri adına şükran borçluyuz” dedi.

Andras Biro, şöyle konuştu:

“Ataları Anma Günü’ne davetlisiniz”

“Sizinle aynı amaca hizmet ediyoruz. Bizler bir nevi gelenek savaşçılarıyız. Burada yapılanlardan gurur duydum. Menfaat gütmeden Türk kültürüne hizmet etmek ve yaptığımız işleri bilimsel temeller üzerine oturtarak, daha çok çalışarak tarihten gelen bu kardeşlik bağlarını yeniden güçlendirmek zorundayız. Bizi burada ağırladığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Ağustos ayında sizi ‘Ataları Anma Günü’nde aramızda görmekten onur duyacağım.”

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, konuğu Andras Biro’ya günün hatırası olarak Kültür A.Ş. Prestij yayınlarından “Dünya Mirası İstanbul” kitabını hediye etti.